6.04.2013 г.

Епизод 1: Турнир Стефан Попов "Замората" 10.11.-11.11.2012

В периода между 10 и 11 Ноември 2012 г. се проведе турнира по плуване Стефан Попов "Замората", който традиционно е организиран от спортен клуб "Левски" и БФПС. Тази година участваха 420 плувци от цялата страна, а също така и от гостуващи клубове от Македония и Сърбия. 

Нашият отбор се състоеше от 10 наши състезателя, начело с треньора Тодор Костов. В състезанието взеха участие нашите състезатели: Георги Георгиев, Мартин Вълканов, Димитър Данов, Калоян Николов, Дени Дичева, Йоана Димова, Мартина Димитрова, Цвета Крумова, Катя Ковачева и Константина Лазова. 

Нашият отбор!
Най-големи успехи постигна Георги Георгиев, който взе златните медали в своята възрастова група в дисциплините 50 м свободен стил, 50 м бруст и 100 м бруст, а в дисциплината 50 м гръб завърши 4-ти, с което показа, че е универсален плувец във върхова форма. Важно е да се отбележи, че Георги направи републикански рекорд в дисциплината 50 м свободен стил със време 29.34, което свали предишния рекорд на Антъни Иванов.

Треньорът Тодор Костов със златния медалист Георги Георгиев

От момичетата Дени Дичева показа много добри резултати, като на няколко пъти не и стигна малко, за да влезе в първите три, най-доброто й постижение за турнира беше 4-тото място на 50 м гръб.

Според треньора Тодор Костов състезателите се справиха отлично на турнира като общите им отборни усилия донесоха много ценни точки на клуба за шампионата.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.